Påskemysteriet

Hva skjedde egentlig med Jesus i påsken for 2000 år siden? Ny Tid presenterer de nyeste forsøkeene på å løse påskemysteriet.

Ny Tid
Email: abo00@nytid.no
Published date: 14/03/2008
[påske] Det dukket stadig opp nye spekulasjoner om hva som skjedde i påsken for snart 2000 år siden. Den norske historikeren Per-Bjarne Ravnå tror ikke Jesus ble begravet.

Jesu siste dager er fortsatt et omstridt tema. Kristne grupper i Storbritannia anklager i disse dager BBC for å omskrive evangeliene i en kommende serie om Jesu siste dager. I serien som begynner på palmesøndag frikjennes langt på vei Judas.

– Jeg har alltid hatt et problem med Judas i påskefortellingene, med at han plutselig og uforklarlig forræder Jesus, sier seriens manusforfatter, Frank Deasy, til The Daily Telegraph.

Den iranske filmskaperen Nader Talebzadeh ønsker på sin side å bruke Jesu siste dager som en forsonende fortelling for kristne og muslimer i The Messiah, som nylig hadde premiere i Iran. Jesus er en sentral skikkelse i både kristendommen og islam, men i islam er han «ikke Guds sønn», sier Talebzadeh til CNN. «Han er en profet, men han ble ikke korsfestet. En annen ble korsfestet i hans sted.»

Fortolkningene av Jesu siste dager er nærmest endeløse, så hva kan vi med relativt sikkerhet slå fast om hva som skjedde i påsken for snart 2000 år siden?

Les mer i Ny Tids påskenummer, nr. 11-2008, 14.-27. mars 2008.

Kjøp ukemagasinet i Narvesen eller i andre butikker med godt leseutvalg.

Eller abonnér: Se abonnementsidene eller bestill på nytid@kundesenter.com.

Kommentarer