Panikkens tidsalder


KATESTROFER:  Vi mennesker har mistet kontrollen over utviklingen vi har satt i gang. Katastrofen er en advarsel som kommer for sent., og elitene gjør seg uimottagelige for faresignalene. Kan vi unngå panisk flukt fra fellesproblemene?

Avatar
Filosof. Fast litteraturkritiker i Ny Tid. Oversetter.
Email: andersdunker.contact@gmail.com
Publisert: 11. juli 2020
       
How Everything Can Collapse / Infinite Mobilization
Forfatter: Pablo Servigne Raphaël Stevens Peter Sloterdijk
Forlag: Oversetter Andrew Brown / Oversetter Sandra Berjan
Polity / Polity, USA / USA

Sivilisasjonens undergang er et tema som krever en viss takt og diskresjon. Hvor lett kan ikke et forsøk på å ta opp temaet forfalle til en banalisering, til overfladisk kynisme, et oppgitt trekk på skuldrene? Eller motsatt: til panikk, svartmaling, kollektive samvittighetssjokk, profetisk samfunnsrefselse og misantropi? To bøker fra Polity forsøker med ulike strategier å få et grep på situasjonen.

Pablo Servigne og Raphaël Stevens

Den ene utgivelsen, How Everything Can Collapse av Pablo Servigne og Raphaël Stevens, velger som tittelen antyder, en nøkternt stadfestende form – om enn undertittelen «en håndbok for vår tid» i seg selv er dramatisk og …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging