Palestinsk journalist ble først nektet visum til Norge


Journalist og forfatter Akram Musallam nektes visum til Norge fordi UDI frykter han skal bli boende. En skam, mener festivalarrangører.

Email: carima@nytid.no
Publisert: 12. mai 2016

Den 14. mai arrangeres festivalen MOTforestillinger for andre gang i Oslo. Festivalen setter søkelys på den israelske okkupasjonen av Palestina, og har til årets program invitert flere internasjonale gjester. En av dem er journalist og forfatter Akram Musallam fra Ramallah på Vestbredden. Men siden norske myndigheter frykter at Musallam skal bli fristet til å bosette seg i Norge, ble søknaden om visum avslått. «Dette er første gang jeg inviteres til Norge, men jeg får ikke reist fordi myndighetene er redde jeg skal bli værende. Jeg kommer fra et land med mye utvandring, men jeg synes likevel det er rart – jeg jobber jo for å få palestinerne som ble fordrevet fra landet, …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal