Palestinas Mandela


Marwan Barghouti blir sett på som en naturlig kandidat til det palestinske presidentskapet. Men akkurat nå er han opptatt med å sultestreike i israelsk fengsel.

Kommentator i Ny Tid. Avnery er tidligere medlem av Knesset i Israel. Israelsk journalist og fredsaktivist (født 1923).
Email: avnery@actcom.co.il
Publisert: 18. mai 2017

Jeg har en tilståelse å komme med: Jeg liker Marwan Barghouti, den kontroversielle palestinske politikeren. Jeg har besøkt ham mange ganger i det beskjedne hjemmet hans i Ramallah, hvor vi blant annet har diskutert mulighetene for fred mellom Israel og Palestina. Vi hadde de samme ideene: å opprette den palestinske staten ved siden av den israelske, og skape fred mellom de to statene basert på de internasjonalt anerkjente grensene fra 1967 (med mindre justeringer), med åpne grenser og samarbeid. Barghouti har gjentatt dette forslaget mange ganger, både i og utenfor fengsel. Hans kone Fadwa er utdannet jurist. Hun vier all sin tid til å slåss for å få satt ektemannen fri. I …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal