Bestill høstutgaven her

Palestina i vårt århundre

PALESTINA-BILAGET: Magasinet Palestina i vårt århundre har både et aktuelt og historisk perspektiv på Midtøstens lange kjernekonflikt om Palestina. Selv om den er velkjent, er det ofte med lite detaljkunnskap.

For her å unngå det sedvanlige stempelet som «antisemitt», har vi latt seks israelske jøder som Uri Avnery, Gideon Levy, Ilan Pappe, Ehud Barak, Einat Weizman og Avichai Stollar komme til orde i magasinet. De er alle, foruten tidligere statsminister Barak (Camp David), kritiske til Israels okkupasjonspolitikk. Men også Barak, slik han fortalte i mitt intervju med ham i Tel Aviv at Palestina burde hatt sin egen selvstendige økonomi – noe han allerede før Oslo-avtalen som militæroffiser presenterte for statsminister Yitzak Rabin.

Blant et utvalg av viktige tidligere artikler i NY TID – markert med årstall i papirutgaven – finner du blant annet Avnery som skriver om jødiske AIPAC i USA, Levys kritikk av muren  Pappes kritikk av Israels 10 myter, og soldaten Stollars omtale av militærtjenesten på Vestbredden som trakassering fremfor å handle om sikkerhet.

Svake helsetjenster

Du kan spørre hva som gjør dette magasinet aktuelt akkurat nå. Én ting er korona-pandemien som rammer palestinere som allerede sliter, med svake helsetjenester. Vel, et fly fra De arabiske emirater fikk slippe til med medisiner, og noe test- og beskyttelsesutstyr har . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Truls Liehttp:/www.moderntimes.review/truls-lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.
- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte