På landeveien i Italia


Glem Terracinas pittoreske bakgater og smug – reisen begynner med full gass på den italienske autostradaen.

Den raskeste veien til Gyldendals leie-leiligheter i Terracina, en liten by i Sør-Italia og geografisk mellom Roma og Napoli, er bil – ikke leiebil, for hverken jeg eller min kone har lappen, og siden toget går fra Roma med usikre, som jeg husker det, avgangstider, var vi litt ekstravagante, om enn prisen på drosje i Italia ikke kan måles med drosjeprisene i Oslo, og jeg bestilte drosje, via den som sto for det praktiske med utleie av Gyldendals leie-leiligheter, som fikk noen til å frakte oss fra Leonardo da Vincis flyplass til Terracina.

Det har vært forskjellige sjåfører som har hentet oss; alltid med en synlig navneplakat i avgangshallen, som regel riktig stavet, og mitt etternavn er jo ikke et kronglete mangenavns etternavn; vel fremme i bilen parkert i et svært parkeringshus, som var en maxitaxi ettersom vi var mange, og med barn, og hvis vi var heldige så ville den ha barneseter, til og med i riktig størrelse, ikke alltid, og denne gangen var det feil format.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte