5G: Det er ikke dokumentert at 5G er trygt. Tvert imot vil 5G forsterke skadene vi alt har påført biosfæren og livet på Jorden.

Flydal er pensjonist med bakgrunn som forsker og seniorrådgiver i Telenor-konsernet og universitetslektor ved NTNU.
Email: einar.flydal@gmail.com
Publisert: 2020-01-21

Av Else Nordhagen og Einar Flydal

5G selges som «den trådløse revolusjonen som forandrer alt». En av de mange tusen forskerne, legene og sykepleierne som i ulike appeller anmoder FN og enkeltstater om å stanse utbyggingen, sier det derimot slik: «5G er den mest sinnssyke ideen som noe menneske kunne finne på!» Hvorfor gjør han det? Jo, på grunn av skadevirkningene:
#5G er teknologien som vil drive vår klode innover i miljøproblemene med enda større fart. 5G forsterker skadene vi alt har påført biosfæren og livet på Jorden. Det skjer til begeistrede rop om hvordan 5G skal gi oss større frihet i et «smartere» samfunn.
Dette er det deprimerende bildet vi sitter igjen med etter et entusiastisk arbeidsliv i IKT-sektoren. Og vi er ikke alene.

Skadefunn underkjennes

Vi er mange som ser at framtiden ikke blir slik vi drømte om. «#Det grønne skiftet#» kan ikke finne sted ved hjelp av Tingenes Internett. Det er selvbedrag å tro slikt. En allianse mellom forsvar, næringsliv og politikk lukker øynene for dette og sluker påstander om at ingen skade er påvist innenfor de rammer som gjelder og skal gjelde for 5G.
Selvbedraget er basert på at også solide biologiske skadefunn underkjennes av en strålevernforvaltning som i forsvarsmodus dyrker et vitenskapssyn som hindrer kunnskapsbasert politikk.

5G og vår trådløse virkelighetDerfor har vi skrevet bok om saken: 5G og vår trådløse virkelighet – Høyt spill med helse og miljø (Z-forlag, 2019). Der leverer vi og flere forskere på feltet omfattende belegg for dette, og for at dagens strålevern er til skade for insekter, fugler, dyr og mennesker. Boken advarer mot det som blir morgendagens «klimakrise».

De nye teknologiene som 5G tar i bruk, setter fart i dagens skadebilde: For å øke kapasiteten trengs det raskt høyere frekvenser («millimeterbølger»). For at slike bølger skal trenge gjennom luft, vegetasjon og vegger, trengs det en massiv økning i antall sendere, sendestyrken må …

Abonnement halvår kr 450


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


5 kommentarer

  1. Here to react on alternatives for 5G.Mentioned is LiFi. Arthur Firstenberg, author of the book: The Invisible Rainbow, or in Norwegian: Den usynlige regnbuen, considers LiFi as worse than anything else.It is a Trojan Horse, he says. He explains this in his lecture in Taos, New Mexico, in 2018. My video with the audio of that lecture and with lots of photos and video parts is to be watched here: https://multerland.wordpress.com/2019/05/17/arthur-firstenberg-5g-birds-bees-and-humanity/
    Start: 27:19 LiFi – a Trojan horse
    Transcript of the video: https://multerland.files.wordpress.com/2019/05/lecture_arthur_firstenberg.pdf

  2. Vær så snill folkens. Ikke legg ut noen link fra faktisk.no her. Det er ren feilinformasjon. At 5G er farlig vet jeg fordi jeg selv ble alvorlig syk når vi fikk installert smart måler. Min samboer ble også syk.

  3. Den som vil trenge bak den meningsløst overflatiske avvisning som forskning.no og og faktisk.no foretar, inviteres til å sette seg inn i faglitteraturen. De bør ikke la seg avspise med slike meningsløsheter som f.eks. at ICNIRPs grenseverdier og kunnskapsgjennomganger brukes som målestokker eller autoritative kilder. Forskere kloden rundt står i kø for å kritisere disse målestokkene. I boka som nevnes i kronikken, dissikeres iCNIRPs kvalifikasjoner og arbeidsmåte over 150 sider av en rekke fagfolk og andre som har gått grundig til verks.
    Det går ikke an her å utdype kritikken på meningsfylt vis i dette formatet annet enn ved å vise til faglitteraturen. De påstandene som framsettes i forskning.no og i faktisk.no er tilbakevist gang på gang. Gå til kildene framfor å lytte til folk som har som jobb å referere til ubrukelige målestokker og forsvare en allerede fastlagt linje i stedet for å være åpne for at denne linjen kan være feil! Et sted å starte kan være meningsytringen til biologen Iver Mysterud som nylig ble publisert i fagtidsskriftet Biolog, under overskriften “Våkn opp, biologer!”, se https://www.folkets-stralevern.no/wp-content/uploads/2020/01/Mysterud-Biolog-2019-vakn-opp-biologer.pdf

Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)