Overvåkningsapparatet er ute av kontroll

NSA har en lang tradisjon for å villede både Kongressen og publikum.

USAs etterretningsorganisasjon National Security Agency (NSA) bør bruke kreftene sine på å reformere masseovervåkningsoperasjonene, som nå er totalt ute av kontroll. Dette gjelder også totallagringen av telefonsamtaler som både en dommer og den uavhengige Privacy and Civil Liberties Board har erklært ulovlig. I stedet bruker NSA utallige timer på å finne ut hvordan offentligheten oppdaget lovbruddene, de driver svertekampanjer mot varslere som Edward Snowden som avslørte sannheten for offentligheten, og de legger – i klassisk NSA-ånd – skylden for varslingen på tjenestemenn lenger nede i systemet.

Å rette beskyldninger mot uskyldige medarbeidere lenger nede i systemet betraktes som korrekt modus operandi hos de høyeste herrene i NSA.

Selv kringkastingsselskapet NBC har beskrevet svertingen av Snowden som ugrei. NBC rapporterer likevel at Snowden «til en viss grad kan ha brukt lureri» for å få tilgang til informasjonen. I stedet for å straffe de høye tjenestemennene som lot både sløsing og ulovlig spionasje foregå, skryter nå NSA til Kongressen av at de skal straffe en av Snowdens medarbeidere. Denne Snowden-kollegaen vil som følge av dette få sikkerhetsklareringen sin opphevet.
Mainstream-mediene sikler etter å publisere og gjenta hvert eneste lille fragment av anti-Snowden-stoff. (Dette er jo mye enklere enn å sette seg inn i hvordan etterretningsmiljøets ledere, en hemmelig domstol samt flere presidenter har sluppet løs et overvåkningsapparat som krenker personvernet til hundrevis av millioner uskyldige amerikanere.)

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer
DEL