Overvåkningsapparatet er ute av kontroll

NSA har en lang tradisjon for å villede både Kongressen og publikum.

USAs etterretningsorganisasjon National Security Agency (NSA) bør bruke kreftene sine på å reformere masseovervåkningsoperasjonene, som nå er totalt ute av kontroll. Dette gjelder også totallagringen av telefonsamtaler som både en dommer og den uavhengige Privacy and Civil Liberties Board har erklært ulovlig. I stedet bruker NSA utallige timer på å finne ut hvordan offentligheten oppdaget lovbruddene, de driver svertekampanjer mot varslere som Edward Snowden som avslørte sannheten for offentligheten, og de legger – i klassisk NSA-ånd – skylden for varslingen på tjenestemenn lenger nede i systemet.

Å rette beskyldninger mot uskyldige medarbeidere lenger nede i systemet betraktes som korrekt modus operandi hos de høyeste herrene i NSA.

Selv kringkastingsselskapet NBC har beskrevet svertingen av Snowden som ugrei. NBC rapporterer likevel at Snowden «til en viss grad kan ha brukt lureri» for å få tilgang til informasjonen. I stedet for å straffe de høye tjenestemennene som lot både sløsing og ulovlig spionasje foregå, skryter nå NSA til Kongressen av at de skal straffe en av Snowdens medarbeidere. Denne Snowden-kollegaen vil som følge av dette få sikkerhetsklareringen sin opphevet.
Mainstream-mediene sikler etter å publisere og gjenta hvert eneste lille fragment av anti-Snowden-stoff. (Dette er jo mye enklere enn å sette seg inn i hvordan etterretningsmiljøets ledere, en hemmelig domstol samt flere presidenter har sluppet løs et overvåkningsapparat som krenker personvernet til hundrevis av millioner uskyldige amerikanere.)

Den opprinnelige NBC-artikkelen om Snowden hadde ikke med noen uttalelse fra Snowdens juridiske representant – men Michael Isikoff i NBC skal likevel ha ros for senere å ha oppdatert artikkelen sin med en uttalelse fra undertegnede:

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.