Oss selvhøytideligheter i mellom

Jeg er så lei av at all debatt om folkemordet i Kambodsja – et villet, planlagt, systematisk utført massedrap utført bestialsk på totalt uskyldige – søkes relativisert ved henvisninger til USAs herjinger, som alle er enige om å ta avstand fra, eller den norske regjerings støtte til Røde Khmers representasjon i FN, et resultat av […]

Ola
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Jeg er så lei av at all debatt om folkemordet i Kambodsja – et villet, planlagt, systematisk utført massedrap utført bestialsk på totalt uskyldige – søkes relativisert ved henvisninger til USAs herjinger, som alle er enige om å ta avstand fra, eller den norske regjerings støtte til Røde Khmers representasjon i FN, et resultat av datidens folkerettslige tenkning. Eller hva Aftenposten mente om Hitler for to generasjoner siden.

Stein Ørnhøis manglende evne til å bruke distinksjoner (2.8.03) blir helt absurd når han ikke ser forskjeller mellom hva en avis sa i mellomkrigstiden, og et politisk parti som sender sine pilegrimer til Mao og Pol Pot der de klissete lar seg avbilde i despotenes kamre og senere i konkret politisk arbeid støtter deres despotier.

Stein Ørnhøi skriver nedlatende om «underholdningsverdien» av sommerens debatt om AKP-(ml)s strategi ute og hjemme. Ser ikke Ørnhøi at folkemord – det bevisste tilintetgjøringsforsøk på hele grupper av mennesker av politiske, etniske eller religiøse grunner – aldri kan relativiseres ved å henvise til at andre var verre, eller like ille. Gjør han seg ikke her til talsmann for en uutholdelig lett politikkoppfatning der sammenlikninger brukes bevisst for å ta brodden av kritikken av det helt unike massedrapet som Pol Pots udåd var? Og ser ikke Ørnhøi at han gjennom sin argumentasjon kommer ubehagelig nær voldsromantikerne og de politiske sektmedlemmene i AKP som han elsker å hate så sterkt?

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here