Ønsker ikke å kommentere utleveringen

Justis- og beredskaps-departementet ønsker ikke å kommentere vedtaket om utlevering av Eugene Nkuranyabahizi. Kripos viser til at tre rettsinstanser har kommet frem til at det er skjellig grunn til mistanke.  

Øystein Windstad
Undersøkende journalist i Ny Tid.

Departementet fikk anledning til å kommentere og svare på kritikken fra både Eugene og advokat Risnes. De svarer på epost:

«I utgangspunktet er det ikke ønskelig å kommentere enkeltsaker om utlevering. Vi kan derfor ikke kommentere denne saken spesielt.» Kripos, som er ansvarlig for etterforskningen, viser til at tre norske domstoler mener det er skjellig grunn til mistanke. Politiadvokat Espen Hanken skriver dette i en epost til Ny Tid:

«Vilkåret om skjellig grunn til mistanke er behandlet i tre rettsinstanser, og fremgår av premissene der. Etter behandlingen i rettssystemet er det departementet som har vært ansvarlig for videre saksbehandling siden senvinteren 2015 i henhold til utleveringsloven, og som vil forberede eventuell klagesak til Kongen i statsråd. Anførslene vedrørende at noen vitner etter det opplyste angivelig skal ha endret forklaring, er så vidt vi forstår tidligere fremmet ovenfor departementet som rette vedkommende i forbindelse med saksforberedelse og beslutning om utlevering.»

Du har nå lest 4 frie artikler denne måned.

Logg inn (krever online abonnement, 69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.