Om å bli informert fra Sør-Afrika

Audun Lysbakken (SV) var på det forrige Stortinget særlig aktiv i å reise krav om åpenhet om norske GATS-krav. Fra en debatt i 2003 sakser vi: «Den debatten vi har her, ble satt i et litt spesielt lys for en tid tilbake da Sør-Afrikas utdanningsminister i det sørafrikanske parlamentet la fram opplysninger som vi her […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Audun Lysbakken (SV) var på det forrige Stortinget særlig aktiv i å reise krav om åpenhet om norske GATS-krav. Fra en debatt i 2003 sakser vi:

«Den debatten vi har her, ble satt i et litt spesielt lys for en tid tilbake da Sør-Afrikas utdanningsminister i det sørafrikanske parlamentet la fram opplysninger som vi her på Stortinget til nå ikke har vært kjent med, nemlig at Sør-Afrika hadde mottatt krav fra Norge og tre andre land om å åpne for konkurranse innenfor sine høyere utdanningstjenester. Utenriksministeren karakteriserte de kravene som var mottatt, som potensielt ødeleggende for det sørafrikanske utdanningssystemet.

Disse opplysningene kom altså fram i en debatt i det sørafrikanske parlamentet, uten at vi i det norske storting noen gang hadde hørt om dem. Det viser hvilken situasjon vi har havnet i i forhold til GATS-forhandlingene. Vi som er folkevalgte i Norge, må altså informeres om vårt lands posisjoner gjennom debatten i utlandet.»

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here