Om tilhørighet

IDENTITET: Endelig kommer boken om hvordan det er å vokse opp mellom to kulturer, fortalt av norske tredjekultursbarn.

Pinar Ciftci
Ciftci er skribent og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 07.11.2019
           Third Culture Kids
Forfatter: Aon Raza Naqvi (red.)
Gyldendal, Norge

Begrepet Third Culture Kids ble lansert på 1950-tallet av de amerikanske forskerne John og Ruth Useem om barna til amerikanere som bodde i utlandet og som skapte en ny kulturell gruppe i landet de flyttet til. Third Culture Kids er boken om dagens Norge, der barn av førstegenerasjonsinnvandrerne, «71-erne» eller «fremmedarbeiderne», forteller om sine erfaringer med den tredje kulturen – som oppstår utenfor foreldrenes kultur og i møtet med den norske kulturen.

Siden foreldrene mine er født og oppvokst i Tyrkia og jeg i Norge, kan jeg selv velge min identitet. Jeg har valgt å identifisere meg som norsk, selv om jeg verken føler meg helt norsk eller helt tyrkisk – den tredje kulturen som oppstår, gjør meg til et tredjekultursbarn, som de andre unge menneskene i denne boken.

Rotløse barn

Third Culture Kids forteller historier fra de 29 ulike bidragsyternes oppvekst i Norge og minner om en sammenfattet dagbok med private barndomsbilder. Det er personlig, gjenkjennelig, modig, ærlig og rørende lesning. Dette er et manifest for identitet og fellesskap som svarer på alle fordommene i vårt langstrakte land. Jeg ser og leser om en gruppe mennesker som representerer samtiden og framtiden.

Jeg skulle ønske denne boken hadde kommet ut da jeg var 20 år gammel, midt i identitetskrisen og sårt trengte en definisjon på hvem jeg er og hvor jeg kom fra. Rotløshet og manglende følelse av tilhørighet er typiske problemer vi tredjeku …… OBS. Se under …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.