Om tilhørighet

IDENTITET: Endelig kommer boken om hvordan det er å vokse opp mellom to kulturer, fortalt av norske tredjekultursbarn.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Third Culture Kids
Forfatter: Aon Raza Naqvi (red.)
Forlag: Gyldendal, Norge

IDENTITET: Endelig kommer boken om hvordan det er å vokse opp mellom to kulturer, fortalt av norske tredjekultursbarn.

Begrepet Third Culture Kids ble lansert på 1950-tallet av de amerikanske forskerne John og Ruth Useem om barna til amerikanere som bodde i utlandet og som skapte en ny kulturell gruppe i landet de flyttet til. Third Culture Kids er boken om dagens Norge, der barn av førstegenerasjonsinnvandrerne, «71-erne» eller «fremmedarbeiderne», forteller om sine erfaringer med den tredje kulturen – som oppstår utenfor foreldrenes kultur og i møtet med den norske kulturen.

Siden foreldrene mine er født og oppvokst i Tyrkia og jeg i Norge, kan jeg selv velge min identitet. Jeg har valgt å identifisere meg som norsk, selv om jeg verken føler meg helt norsk eller helt tyrkisk – den tredje kulturen som oppstår, gjør meg til et tredjekultursbarn, som de andre unge menneskene i denne boken.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal