ANDREJ VYSJINSKIJ – HOVEDANKLAGER UNDER DE UHYGGELIGE MOSKVA-PROSESSENE.
ANDREJ VYSJINSKIJ – HOVEDANKLAGER UNDER DE UHYGGELIGE MOSKVA-PROSESSENE.

Om å oppleve jordskjelv mellom to bokpermer


ORIENTERING 9. AUGUST 1969

Email: singur@nytid.com
Publisert: 2019-08-15

Det skal jo helst være mord – mange, fantasirike og passe sadistiske og forfriskende mord, gjerne svært detaljert skildret etter tidens smak. I ferielesningen, mener jeg. Ingen nordmann med respekt for seg selv, og det vil si respekt for sitt velvære og dermed sitt behov for avspenning, unnlater å sørge for tilstrekkelig krim i kofferten eller ryggsekken, så mye mer som han i sommerukene kanskje må unnvære de ukentlige doser av detek-serier og Kruttrøyk i TV.

For min del ble det bare to bøker denne sommeren, men de utgjorde til sammen bortimot tusen sider, og det samlede antall mord var 26 millioner. Tallet er ikke nøyaktig, for det dreide seg om virkelige og ikke oppdiktede mennesker, og da går det såpass raskt og raust unna i vår århundre at det nesten aldri kan bli noen pertentlig opptelling, om en ser bort fra sjeldne bokholderbegavelser som Adolf Eichmann. Runde anslag …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn

Abonnement kr 195 kvartal