Oljeindustrien er roten til alt ondt

Blowout
PENGER OG OLJE / Blander du korrupsjon og skurkestater med den rikeste og mest ødeleggende industrien i verden – oljeindustrien – er resultatet en eksplosiv miks.

I boken Blow-out beskriver TV-programleder og politisk kommentator Rachel Maddow et innfløkt nett vi vil omkomme i – om vi ikke bryter ut av det. Det handler om big oil og gass, et monster hvis eneste mål er penger. Dessverre er det slik at verken økonomiske eller samfunnsmessige interesser fremmes der pengene tjenes ved hjelp av grådighet, løgnaktighet og kriminalitet.

Går over lik

Maddow er en kjent stemme i USA, gjennom den amerikanske nyhetskanalen MSNBCs The Rachel Maddow Show (alt er show i Amerika). I bokform gir hun oss et innblikk i hvordan den mest profitable industrien i verden, olje- og gass-industrien, går over lik for å nå sine mål. Alle «petrostaters» leder, Vladimir Putin, som har landets (sin egen) ære og (penge)makt først og sist på programmet, er trolig den som synliggjør det best. Putins politiske oppskrift er som kjent eliminering av politiske opposisjonelle (Boris Nemtsov, Aleksandr Litvinenko), ødeleggelse av konkurrenter (eksempelvis Russlands tidligere rikeste mann, oligark og Yukos-sjef Mikhail Khodorkovskij, som nå lever i eksil), stratosfærisk oljepengebruk for å vise verden hvem som er størst av alle, nemlig Vladimir, kongen av Sotsji-OL – alt dette toppet ved annektering av Krim og misbruk av sivilkledde soldater i

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller
logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal