Olav Støylen: SV må bli mer håndfaste

Vi må ha håndfaste løsninger for industrien i dag, før vi diskuterer langsiktige mål, sier Olav Støylen, leder i Kjemisk Forbund.

Ny Tid

Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter.
(Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

– Inge Ryan har mange gode løsninger på lang sikt, men han kommer ikke med noen løsninger på kort sikt, sier Olav Støylen, leder i Kjemisk Forbund.

Olav Støylen mener at Inge Ryan går for lett over utfordringene i Årdal.

– Det er bra at han foreslår en ny og moderne ovn i Årdal, men hvordan vil Ryan løse energiproblemet som knyttes til en slik ovn. Det vil bety at det må skaffes til veie betydelig mer energi til verket i Årdal enn det dagens kraftverk klarer å levere.

Olav Støylen mener at Inge Ryans resonnement blir riv ruskende galt når han ikke tar med de kortsiktige utfordringene.

– Det som kraftintensiv industri i Norge trenger raskt er økt energitilgang, en vilje til nye investeringer og en langsiktig politikk på området. Det kan hjelpe oss ut av den situasjonen norsk sliter med i dag. Det gjelder både for Årdal og alle de andre stedene der vi har kraftintensiv industri.

Olav Støylen sier at SV i for stor grad sier at de skal bidra med å finne løsninger, men at miljømålene ligger fast.

– SV skyver de håndfaste løsningene foran seg, og bidrar ikke med å finne løsningene. Vi må ha løsninger der norsk industri får muligheter til å konkurrere med utenlandske konkurrenter på lik linje. Da trenger vi samme rammevilkår som andre og ikke en rekke norske særregler som gjør det for dyrt og vanskelig å drive i Norge.

– Industriplassene raser ut av Norge, og vi må stoppe flukten over Svinesund. Ting tar tid, og vi må løse de håndfaste problemene her og nå. Vi kan diskutere forskning, miljø og andre langsiktige mål, men først må vi redde det som kan reddes av gjenværende norsk industri, sier Olav Støylen.

---
DEL

Legg igjen et svar