Økonomiske motiver kan ødelegge for kunstig intelligens


KI: Hva skjer hvis vi skaper noe som er mer intelligent enn oss selv, en maskin som kanskje gjør noe helt annet enn vi ønsker?

Litteraturkritiker i NY TID.
Email: henning.ness@icloud.com
Publisert: 2020-01-01
       
Human Compatible Artificial Intelligence and the Problem of Control
Forfatter: Stuart Russell
Forlag: Allen Lane, Storbritannia

Kan en maskin forstå alle menneskelige preferanser? Finnes det altruistiske maskiner? Vil superintelligent kunstig intelligens (KI) noensinne komme? Vil det bli mulig å laste ned menneskets bevissthet til et dataprogram? Dette er spørsmål Stuart Russell tar opp i denne boken. Russell er blant annet professor i informatikk og æresdoktor ved Wadham College i Oxford. Han har mottatt en rekke priser og ærestitler for sin forskning på forholdet mellom datamaskiner og mennesker, og han har skrevet en rekke bøker om farene og fordelene ved kunstig intelligens.

Boken tar opp viktige og sentrale problemstillinger, som borgerlønn og hvordan teknologi skal tas i bruk innenfor utdanningssystemet. Russell diskuterer også problemene med bruk av humanoider – roboter som ligner på mennesker.

Ulik forståelse av kontekst kan skape forstyrrelser i …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn