Økonomien bryter sammen

Økonomisk kollaps fører alltid til økonomisk unntakstilstand – fra Romerrikets fall til dagens borgerkrigliknende tilstander i Venezuela. 

Avatar
Olav har lang fartstid fra finansverden bak seg.
Email: heolav@gmail.com
Publisert: 15.12.2016

Alle kriger, inklusive første og andre verdenskrig, var også i stor grad forårsaket av økonomiske anliggender. Friheten er alltid den store taperen når økonomisk kollaps inntreffer. Demokrati erstattes av autoritære og totalitære krefter. Vi kan reise til Nord-Korea eller Cuba for å se hvordan vedvarende økonomiske kollapser fortoner seg i disse sosialistiske eller fascistiske «paradisene» (kjært barn har mange navn), eller vi kan ta turen til tidligere president Chavez’ Venezuela, som norske og internasjonale sosialister så sent som for åtte år siden proklamerte som «drømmestaten». Mon tro hva Heikki Holmås og Audun Lysbakken har å si om dagens Venezuela, der butikkhyllene er tomme og folk plyndrer og dreper hverandre for å overleve? Inflasjonen er skyhøy – mange hundre prosent på årsbasis. For alle praktiske formål er pengeenheten bolivar verdiløs, og de som vil ha det aller nødvendigste til livets opphold, må handle på svartebørsen med amerikanske dollar.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer