Obamas lojale rådgiver

Tough Love: My Story of the Things Worth Fighting For
Forfatter: Susan Rice
Forlag: Simon & Schuster (USA)
NÅDELØS / Demokraten Susan Rice var USAs FN-ambassadør og ble nasjonal sikkerhetsrådgiver. Etter tøffe forhandlinger med Iran fikk hun en eksplosiv varslersak i fanget: Edward Snowden.

Å lese Susan Rices Tough Love: My Story of the Things Worth Fighting For er som å vandre gjennom et tapt paradis. Dette lykkelandet huser en amerikansk president som har intelligens, empati, som vet å omgi seg med lojale og kompetente medarbeidere, som arbeider utrettelig for demokratiet tross innbitt motstand fra partipolitiske motstandere.

Selvbiografien tar oss på innsiden av hendelser vi kjenner fra utsiden. Rice vokste opp med afroamerikanske foreldre som satte høye standarder for samfunnsengasjement.

Foreldrenes ekteskapelige bikkjeslagsmål og senere skilsmisse sørget dessuten for beintøffe leksjoner, og resultatet ble en ærgjerrig ungjente som visste mye om forhandlingsteknikk fra starten av, og som en dag sto overfor en likesinnet senator ved navn Barack Obama. Første gang Obama ba henne om råd, lød svaret: «Du roser Reagan for mye og Bill Clinton for lite.»

Da Obama startet sin kampanje som demokratenes presidentkandidat, fikk han Susan Rice med på laget. Der har hun vært siden. Som

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller
logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal