Obamas lojale rådgiver


NÅDELØS: Demokraten Susan Rice var USAs FN-ambassadør og ble nasjonal sikkerhetsrådgiver. Etter tøffe forhandlinger med Iran fikk hun en eksplosiv varslersak i fanget: Edward Snowden.

Eckhoff er fast anmelder for Ny Tid.
Email: ranveig.eckhoff@posteo.net
Publisert: 14. april 2020
       
Tough Love: My Story of the Things Worth Fighting For
Forfatter: Susan Rice
Forlag: Simon & Schuster, USA

Å lese Susan Rices Tough Love: My Story of the Things Worth Fighting For er som å vandre gjennom et tapt paradis. Dette lykkelandet huser en amerikansk president som har intelligens, empati, som vet å omgi seg med lojale og kompetente medarbeidere, som arbeider utrettelig for demokratiet tross innbitt motstand fra partipolitiske motstandere.

Selvbiografien tar oss på innsiden av hendelser vi kjenner fra utsiden. Rice vokste opp med afroamerikanske foreldre som satte høye standarder for samfunnsengasjement.

Foreldrenes ekteskapelige bikkjeslagsmål og senere skilsmisse sørget dessuten for beintøffe leksjoner, og resultatet ble en ærgjerrig ungjente som visste mye om …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging