Leder: Obama-inspirasjonen

Ikke uten grunn er euro-amerikanske Barack Obama mer populær i Norge og Europa enn i USA. Her er tallene som forklarer hvorfor.Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 08.11.2012

Send din reaksjon til: debatt@nytid.no eller dag@nytid.no

Følg Dag Herbjørnsrud på www.twitter.com/DagHerbjornsrud

Seierstalen:

«Vi tror på et generøst USA, på et følelsesbasert USA, på et tolerant USA – åpent som det er for drømmene til en innvandrers datter… Våre universiteter, vår kultur, misunnes av en hel verden, men det er ikke dette som gjør at hele verden kommer til vårt land. Det som gjør USA eksepsjonelt, er båndene som holder sammen den mest mangfoldige nasjonen på jorda, troen på at vår skjebne er delt – vissheten om at dette landet bare fungerer når vi aksepterer visse forpliktelser overfor hverandre og overfor framtidige generasjoner…»

Dette utdraget fra seierstalen til Barack Hussein Obama II (51), holdt i Chicago natt til onsdag 7. november 2012, er kanskje det beste beviset på hvorfor han igjen vant et presidentvalg i USA. Ingen levende politiker har som ham klart, ved hjelp av en unik retorisk og oratorisk gave, å spinne fram et edderkoppnett der folks felles håp, drømmer og visjoner klistrer seg skjørt fast i et blafrende nattemørke – som var våre tanker flygende insekter som kollektivt søker mot lyskjeglen, før de fanges i den sirlige veven som edderkoppmannen på magisk vis har spunnet usynlig ut for oss – vår felles felle, rett foran våre øyne.

Abonnement halvår kr 450

Obamas innenrikspolitikk har i praksis ikke vært så annerledes enn den Bill Clinton og andre demokrat-presidenter har stått for. Hans utenrikspolitikk har nok heller ikke vært så ulik den republikanere og Mitt Romney ville utført – det måtte nok en Jill Stein fra De Grønne til for å få til et reelt alternativ …

Kjære leser. Du har lest over 6 artikler denne måneden. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.