Nytt fra fredsakademia

Fredsforskningsinstituttet i Oslo, PRIO, har mer enn 50 fredsforskere i arbeid. Vi gir her et utvalg av aktuelle saker ved PRIO.

I forbindelse med Norges år som medlem i Sikkerhetsrådet (2021–2022) skal PRIO, NUPI og UD holde temamøter for å diskutere problemstillinger som står på sikkerhetsrådets agenda. Det første møtet fant sted 29. april og omhandlet global helse og sikkerhet. Formålet med disse møtene er å åpne for strategiske diskusjoner mellom eksperter, forskere og UD.

PRIO har en mengde pågående forskningsprosjekter. Blant nylig oppstartede prosjekter finner vi blant annet Adapted to War (AWAR), RegulAIR: The integration of drones in the Norwegian and European Airspaces, og Geographies of Conflict-Induced Migration (CONMIG).

Og eksempelvis holdt forsker ved PRIO Cyprus Centre, Zenonas Tziarras, et digitalt og offentlig foredrag 29. april om mønster i samarbeid og konkurranse i Middelhavets østlige områder.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal

Ingen artikler å vise