Nyons lys når helt ut til de glemte ytterkantene


VISIONS DU REEL: De kraftfulle kortfilmene Wound og Diary of Cattle beviser at årets 50-årsjubilant Visions du Reel stadig har vitalitet og vilje til å utforske ytterkantene.

Young er fast filmkritiker for Modern Times Review.
Email: neilyounggb@gmail.com
Publisert: 4. desember 2019
Wound / Diary of Cattle
Regissør: Arthur Sukiasyan David Darmadi Lidia Afrilita
( Armenia / Indonesia)

Visions du Reel (VdR), en av de eldste og mest innflytelsesrike dokumentarfilmfestivalene i Europa, feiret i år sitt 50-årsjubileum. Det var andre gang VdR gikk av stabelen under ledelse av franske Emilie Bujes, den sjette kunstneriske lederen siden begynnelsen. Visions du Reels første kunstneriske leder var Moritz de Hadeln (født i Exeter i England), som sammen med kona Erika grunnla festivalen i 1969. Ti år senere ga han roret videre og tok etter hvert over ansvaret for andre filmfestivaler – i henholdsvis Locarno, Berlin (hvor han var direktør for Berlinalen i over 20 år) og Venezia. Under de Hadelns ledelse ble Nyon internasjonale dokumentarfestival kjent for å vise filmer som …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal