Bestill høstutgaven her

Nyliberalismen som en mer indirekte styringskunst ?

Sosialdemokrati versus nyliberalisme. Norsk styringskunst 1814–2020
Forfatter: Svein Hammer
Forlag: Solum Bokvennen (Norge)
FORVALTNING: Dette er en bok om hva nyliberalisme er – også som en mer indirekte styringskunst

I den nye boken Sosialdemokrati versus nyliberalisme forsøker sosiolog Svein Hammer å gi oss en dypere forståelse av samtiden ved å peke på endringer i måten samfunnet styres på, det Hammer kaller «styringskunst». Et viktig poeng for ham er at overgangen fra sosialdemokrati til nyliberalisme ikke har bestått i at staten har trukket seg tilbake eller blitt mindre viktig, men at staten brukes på en annen måte. Der den sosialdemokratiske styringen handlet om mer direkte styringsgrep og planlegging, dreier den nyliberale styringen seg om å skape normer og rammeverk som fremmer konkurranse og markedsstrukturer.

Hammer utlegger en vidtfavnende vekst- og modernitetskritikk som rammer sosialdemokrati og nyliberalisme i like stor grad.

For å forstå forandringen eller transformasjonen av Norge trekker ikke Hammer kun veksler på akademiske innsikter, men også på tidlige år som aktiv i Unge Høyre og en periode med diverse administrasjons- og utviklingsstillinger i Husbanken og Kommune-Norge. Disse erfaringene beriker hans analyse. Ettersom han selv har vært tiltrukket av 80- og 90-tallets frihetsidealer og «oppgjør med sosialdemokratiet», kan han forstå . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Ola Innset
Innset (1985) har doktorgrad i historie fra European University Institute. Avhandling/bok "Reinventing Liberalism" (Springer, 2020)

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Flere bøker