Nye stemmer i Ny Tid

Ny Tid presenterte denne uka flere spennende skribenter og en ny avtale med den arabiske tv-kanalen Aljazeera.

Ny Tid

Publisert dato: 07/03/2008
[nyheter] – Ny Tid skal forklare og avslører makten i samfunnet, speide etter ideene som påvirker mennesker og ha et kritisk blikk på hvordan ressurser skapes og fordeles. Vi vil løfte fram et globalt perspektiv som sprenger nasjonale tolkningsrammer, forklarte ansvarlig redaktør Magne Lerø under pressekonferansen Ny Tid arrangerte på den indiske restauranten Bombay Darbar tirsdag 4.mars.

Avtale med Aljazeera

Ny Tid presenterte også en ny og eksklusiv utvekslingsavtale med den arabiske tv-kanalen Aljazeera. Hver uke framover kan man lese oppdateringer i Ny Tid om hva tv-tittere i arabiske land får vite om Norge. Det blir også eksklusiv trykking av de beste sakene fra International Herald Tribune i Ny Tid.

Ved å slippe til spaltister fra Russland, Iran, Kina og India, ønsker Ny Tid å bidra til et globalt perspektiv på aktuelle saker. Redaktør Dag Herbjørnsrud arbeider for at Ny Tid i økt grad skal bli en veiviser i den globale virkeligheten.

– Vi ønsker å videreføre den utadvendte og udogmatiske tradisjonen fra Orientering og Sigurd Evensmos dager, samtidig som vi viderefører den kritiske journalistikken som ligger i Ny Tid-tradisjonen. Det er behov for et globalt aktualitetsmagasin også i Norge, sier Herbjørnsrud.

Nye stemmer

Ny Tids nye norske spaltister ble også presentert under pressekonferansen. Blant annet ga Kohinoor Nordberg en forsmak på sitt første bidrag til spalten Frontlinjer, som du kan lese i sin helhet på side 31 i denne utgaven av Ny Tid. Også Berit Ås og Ivar Evensmo holdt taler.

Resten av Ny Tids nye lag av spaltister består av forlagsredaktør Håkon Harket, Kirsti Bergh fra Fri Tanke, tidligere biskop Gunnar Stålsett, forfatter og journalistlektor Nazneen Khan-Østrem, tidligere Venstre-leder Olaf Thommessen og forfatter Anne Hege Simonsen.

Kommentarer