Ny Tid i Klassekampen


Det er denne måneden nøyaktig 40 år siden Ny Tid ble etablert – som en fortsettelse av avisen Orientering. Ny Tid skulle med etableringen av Sosialistisk Valgforbund (SV) i 1975 være partiets avis. Sosialistisk Folkeparti (SF) var da en saga blott, i likhet med Orientering som hadde virket i over 20 år. Interessant nok var […]

Ansvarlig redaktør i Ny Tid.
Email: truls@nytid.no
Publisert: 19. august 2015

Det er denne måneden nøyaktig 40 år siden Ny Tid ble etablert – som en fortsettelse av avisen Orientering. Ny Tid skulle med etableringen av Sosialistisk Valgforbund (SV) i 1975 være partiets avis. Sosialistisk Folkeparti (SF) var da en saga blott, i likhet med Orientering som hadde virket i over 20 år. Interessant nok var det noen dramatiske år, også i Orientering, frem til SFs ungdomslag SUF sitt opprør på SFs landsmøte i februar 1969. Da så nemlig Klassekampen dagens lys, plutselig liggende i bunkevis utenfor landsmøtet på Ingeniørenes hus. Klassekampen fikk også etter hvert SUF-lederen Sigurd Allern som redaktør.
Klassekampen oppsto som resultat av kampen om …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal