Ny Tid fortsetter som før


...

Ansvarlig redaktør i Ny Tid
Email: truls@nytid.no
Publisert: 2018-01-03

Artikkelen er fra 3. januar 2018. Les gjerne om Ny Tid.

Godt nytt år! Du holder årets første utgave av Ny Tid i hånden – i det formatet vi startet med da jeg tok over som redaktør i 2015. Noe motvillig reduserte vi etter hvert storformatet for å tilpasse oss Klassekampens tabloidstørrelse, men fortsetter nå der vi begynte – i storformat, som «kjetteren» blant norske massemedier. I denne størrelsen er Ny Tid den eneste avis i Norge som kan male med bred pensel billedmessig – det vil si utnytte visuelle muligheter andre ikke har. Vi har også økt bokstavtypen noe, så artiklene skal bli lettere å lese. Fullformatet (broadsheet) samstemmer bedre med vår internasjonale orientering, og føles mer naturlig med vårt fokus på bakgrunnsstoff fremfor nyheter – i likhet med ukeaviser som Weekendavisen og Die Zeit. Vår hustegner «Jetzig» er ny på laget, og avisen skal fremover ha mer luft rundt artiklene.

I 2017 ble Ny Tid angrepet av en rekke medier og lesere for vår kritikk av hva vi mente var en ikke helt troverdig amerikansk 9/11-undersøkelse. Disse mener jeg enten ikke kan ha lest artikkelen – eller ikke lest den grundig nok. Altfor raskt ble det konkludert med at vi skal ha ment eller støttet konspirasjonsteorier om at amerikanerne selv sto bak angrepet på World Trade Center (se også sak på forsiden). I en fake-journalism-stil og uten å følge Vær Varsom-plakaten ble Ny Tid fremstilt som en spreder av konspirasjonsteorier. Ny Tid påsto absolutt ikke at amerikanerne sto bak – og om noen skulle lure, ville jeg heller anta at terroristene selv brukte hardere lut enn flybensin for å være sikker på å felle WTC-tårnene.

Ny Tid har et sosialliberalt og økologisk verdigrunnlag, inspirert av anarkismen. Avisen stiller seg derfor skeptisk undersøkende til dagens militærindustrielle kompleks og dets mange konsekvenser, samt maktbruk innen stat og kapital (overvåkning, kontroll og finans).

I år vil vi jobbe for at vår avis har flere bilag, samt innlede et nærmere samarbeid med Eurozine-nettverkets interessante artikler. Vi vil fortsette vår satsning på gravejournalistikk, kritikk, essays og kommentarer. Månedlig omtaler vi rundt 25 bøker og dokumentarfilm. Nå, i starten av 2018, kjenner vi på en god energi.

Abonnement halvår kr 450

Så heng med – med våre over 50 fabelaktige faste bidragsytere skal vi ikke skuffe deg!