Bestill høstutgaven her

Ny tid for SV?

«Sto det virkelig mellom den mer salgbare miljøsaken og hjelpen til dem der utenfor vårt eget rike land?»
Det er ikke få politiske saker partileder Audun Lysbakken berører i sin bok Frihet sammen: en ny sosialisme for en ny tid, som kom samtidig med SVs landsmøte sist helg. En skulle nærmest tro at SVs ambisjoner er å ta opp kampen med Arbeiderpartiet om å ta de svakes parti. Nå er ikke de svakes parti poenget her, men heller hvilken holdning man har til verdier kontra materielle interesser. For det som er tydelig i Lysbakkens manifest, er at det dreier seg om menneskelige verdier – et humant prosjekt – fremfor andre partiers hovedfokus på landets oljeinntekter og borgernes lommebøker.
Således er det SV som kan være partiet med hjertet på den rette siden – et sosialistisk venstreparti. Som Lysbakken skriver om interessepartier som Ap, Høyre og Frp, eller om «stormaktsinteresser»,  gjelder det å føre en «konsekvent politikk, basert på verdier og prinsipper». Man dilter ikke etter USA eller NATO når disse ønsker det.
Ordet verdi er Lysbakkens gjenganger – knyttet til «det vi har vokst opp med», «partiets verdier», «større verdier enn penger», «verdien av sosial likhet», «verdige forhold», «likeverdig utdanning», «verdighetsløft i eldreomsorgen», «verdifull tid», «verdiskaping», «sekulære verdier» og . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Truls Liehttp:/www.moderntimes.review/truls-lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte