Ny Tid etablerer redaksjonsråd

Ny Tid har nå etablert et redaksjonsråd, og vi velger å presentere dem her.

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.

Sven Egil Omdal har vært journalist i Adresseavisen og Vårt Land, og har hatt ulike lederstillinger i Stavanger Aftenblad. Han har vært leder av Norsk Journalistlag og Pressen Faglige Utvalg, og styremedlem i flere internasjonale journalistorganisasjoner. Omdal har skrevet flere bøker, blant dem Paris. En veiviser, Noe innen media (med Halvor Hegtun) og Gestapokjelleren. Han arbeider for tiden med en bok om borgerlønn. I 2013 var han redaktør for Fritt Ord-rapporten Journalistikk og demokrati. I 2009 ble han tildelt Riksmålsforbundets utmerkelse Gullpennen.


Ketil Lund
valgte jussen som yrkesvei, lik sin far, farfar og morfar, som også var jurister.  Omtrent samtidig som Lund begynte som privatpraktiserende advokat i 1978, begynte også et omfattende engasjement i Alta-saken der han var Naturvernforbundets advokat. På 1980-tallet var han engasjert i naturvernsaker, i saker om rikets sikkerhet, i saker for forfatter- og kunstnerorganisasjoner og for tvangsinnlagte pasienter. Fra 1990 til 2009 var han høyesterettsdommer, leder av Lund-kommisjonen og et utvalg som vurderte norsk lobotomipraksis. Som pensjonist har han særlig vært opptatt av utviklingen mot overvåkingsstaten, tvangspsykiatrien, legalisering av narkotika, palestinaspørsmålet med særlig vekt på mishandlingen av palestinske barn, og menneskerettsarbeidet som kommisjonær i Den internasjonale juristkommisjon hvis norske avdeling han var medstifter av i 2008.

Ellen Lande er filmregissør, filmskribent og cineast. Hun er utdannet ved Polske Filmakademiet som regissør og filmfotograf. Et tydelig internasjonalt samfunnsengasjement kommer frem i hennes egne arbeider. Lande har filmet for Røde Kors Genève i Zimbabwe, og hun co-produserte med NRK i Russland filmen «Hamsun & Post-Sovjetika». Lande har også arbeidet i India for Amnesty International og TV-aksjonen med filmdokumentasjon av vold mot kvinner. Sammen med filmskaper Maria F. Warsinski dokumenterte Lande Srbrenicamassakren for menneskerettighetstribunalet i Haag. Landes filmer ble vist i en retrospektivvisning på Cinemateket i Oslo i 2017 og i Marokko i 2016. Lande har vært nominert til både norske Gullruten og Rose D’Or i Sveits for beste tv-drama. I tillegg til å jobbe med nye egne prosjekter er Lande fast film- og kulturskribent i Ny Tid.

Du har nå lest 3 gratis artikler denne måned. Er du abonnement, logg inn i
toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

DEL

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.