NY TID: Kvartalsmagasin neste!

Med digitaliseringen online vil NY TID derfor bli mer aktiv som nettavis – og samtidig legge om til fyldig tabloid kvartalsmagasin hvert kvartal fra neste utgave. Vi vil med dette kunne publisere flere artikler på nett ved aktuelle hendelser framfor å vente til den trykte utgaven.

Vi vil også satse på jevnlige video- eller podcast-innslag – samt gjøre en rekke evigaktuelle samtaler tilgjengelige i disse formatene.

Vi reduserer altså papirforbruket og sparer trær. Papiravisen NY TID vil samtidig fremdeles ha aktualiteten som det tabloide avispapiret gir – vi blir ikke et glanset tidsskrift.

Vi mener at vår styrke som publikasjon er de løpende omtalene av internasjonale og ofte politiske bøker og vil nå konsentrere oss om dette, der NY TIDs hoveddel nærmest blir et bokmagasin – et «review» (vi beundrer slike som Times Literary Supplement og New York Review of Books). Våre dyktige kritikere benytter den «essayistiske» bokomtalen, det vil si å formidle hva forfatterne har på hjertet, men også å sette bøkene i sammenheng med virkeligheten rundt.

NY TID har disse årene tatt utgangspunkt i essayistikken framfor journalistikken – som dessverre i stor grad har forfalt til følerier, krenkelser, «nyheter», sensasjon og smart innpakkede uvesentligheter. Vår forandring fra månedsavis til papiravis hvert kvartal innebærer også at vi vil trykke dybdegående essays. Vi tenker da spesielt på Big Tech og refleksjoner om hvor vi som samfunn beveger oss hen i «nye tider».

Dokumentarfilm er vår andre styrke, men framover vil filmomtalene hovedsakelig finnes i bilaget Modern Times Review . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal