Bombeeksplosjon i Jemen i mai. FOTO: AFP PHOTO / SALEH AL-OBEIDI

Ny Tid avslørte norsk våpensalg – UD setter ned foten


UD stopper salg av norsk ammunisjon og granater til De forente arabiske emirater. Ny Tid var den første avisen som avdekket at Norge eksporterer ammunisjon til landet, som er aktiv i bombingen og krigen i Jemen.

Tidligere journalist i Ny Tid.
Email: oystein@nytid.no
Publisert: 12. mai 2016

«Hørte dere det?» sier svigermoren min med skrekk i stemmen. Med ett er krigen i Jemen inne vår egen stue i Norge. På den dårlige mobillinjen mellom Jemens hovedstad Sanaa og Oslo hører man tydelig duren av fly og kraftige bulder av bombenedslag. Eksplosjonene er merkbart nær svigerfamilien min. Vinduene i huset deres blir blåst inn og knust. Telefonlinjen blir brutt. Både jeg og min kone Wojoud Mejalli fra Jemen må nok en gang leve med uvissheten. Skjedde det samme med vår familie som med naboene deres? Nabohuset ble pulverisert. Her bodde en enke med fem barn. Enken og tre av barna ble drept av bomber fra den saudiledede koalisjonen. Det var ingen militære mål i nærheten av …

Kjære leser. Du må nok være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere enn én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn.

Abonnement kr 195 kvartal