Ny Tid avslører Michael Moore

I sin nye film Capitalism oppfordrer Michael Moore folk til å stå opp og si ifra om usunn kapitalisme. Det gjorde Ny Tid i Venezia. Vi konfronterte Moore med at agentene hans krever 17 000 kroner for et intervju. Les, se og hør hva en sjokkert Moore svarte.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Filmen Capitalism: A Love Story, som har norgespremiere i høst, er ifølge Michael Moore selv hans viktigste og mest vidtfavnende film. Framveksten av en usunn kapitalisme i USA er temaet, med et forsøk på å analysere hva som egentlig har skjedd under finanskrisen i Statene. Moore retter en sint pekefinger mot de som er ansvarlige, og setter flere maktmennesker til veggs.

Dokumentar-eposet har direkte resonans til hans debut som sint ung filmskaper, Roger & Me (1989). Den filmen viser effektene av General Motors-skandalen i Moores egen hjemby i Flint, Michigan, og hans iherdige forsøk på å få et intervju med konsernsjefen i GM, Roger Smith, hvor hele poenget er at han aldri får tak i ham.

Det som kommer nedenfor er på mange måter fortsettelsen. Dette er et utdrag av en kommende kortfilm kalt «Mike and Me», av regissør Truls Lie, som legges ut på http://dokumentar.eu.

---
DEL