Ny kulturredaktør i Ny Tid


- Kulturpolitikken kan være ensidig. Vi trenger mer internasjonal kulturdekning, sier Louiza Louhibi. Som Ny Tids nye kulturredaktør har hun en plan.

Tidligere redaktør i NY TID. Nå leder av Senter for global og komparativ idéhistorie.
Email: dag@sgoki.org
Publisert: 2014-03-28


Kulturelt. – Jeg gleder meg til å komme igang, sier Louiza Louhibi.

I Ny Tids 8. mars-utgave intervjuet Louhibi en feminist foran Kvinnedagen. 26. mars kom det så fram i Klassekampen at den tidligere Morgenbladet-spaltisten også tar over som kulturredaktør i herværende avis. I dagens utgave kan du lese hennes første kulturkommentar, «Våryr», i Ny Tids Tendenser-seksjon.

De siste par årene har Louiza Louhibi, tidligere aktiv i Aps likestillingsutvalg, vært sentral i flere norske tv- og mediedebatter. I februar 2012 ble debattanten tildelt prisen Fritt Ords Honnør, blant annet «for aktivt å ha imøtegått ekstreme holdninger som har religiøs og politisk forankring». Louhibi hadde da opprettet en egen Facebook-side mot ekstremisme på nett.

Du har trukket deg tilbake fra samfunnsdebatten den senere tid – hvorfor?

Abonnement kr 195/kvartal

– Det å være samfunnsdebattant har vært en fin anerkjennelse. En reise på godt og vondt. Men livet går i prosesser, og for meg har det vært viktig å reflektere over mine valg og hva jeg ønsker å gjøre videre i framtiden. Å være samfunnsdebattant over lengre tid, føltes ikke riktig for meg. Men all ære og respekt for de som holder på. Vi trenger alle de sterke stemmer stemmer vi har i et demokratisk samfunn. Jeg har ikke sluttet å engasjerer meg for den saks skyld, svarer Louhibi.


Øl, blues og soul

Hva er din beste kulturopplevelse? Og verste?

– Tja, jeg har mange gode kulturminner. En av dem er kanskje et takbryllup i Algerie i varmegrader. Musikk av all type sjangre. Bass. Mennesker. Kjente, nære og fremmede. Ja, jeg vil nok kalle det en kulturopplevelse. Jeg prøver å dra på så mange konserter jeg kan, og ofte på utstillinger. Da drar jeg heller på Kulturhuset, drikker øl og hører på blues og soul. Nå gleder jeg meg til lysere tider og sosialt samvær ute i det blå. Og uteplassene i …


Kjære leser. Du har nå lest månedens 3 frie artikler. Så enten logg inn hvis du har abonnement, eller støtt oss gjerne ved å tegne et abonnement for fri tilgang?