Norske torner i rosebuskenes gate


Et anonymt hus i utkanten av Skien. Nordmannen som er mistenkt for attentatet mot den jødiske restauranten Goldenberg i Paris i 1982, har funnet et perfekt skjulested. Det er ingen tilfeldighet.

Email: vkrachline@gmail.com
Publisert: 2015-09-16

Skien. Egentlig lever han ikke i skjul. Navnet hans står på postkassa. På norsk: Walid Osman. Opprinnelig heter han Abdulrahman Abu Walid Zayed. Det står på arrestordren og utleveringsbegjæringen den franske forhørsdommeren Marc Trévidic sendte norske myndigheter i februar. Trévidic etterforsker attentatet i Rue des Rosiers (rosebuskenes gate) i 1982, der 6 ble drept og mer enn 20 såret. 56-åringen i Skien skal ifølge franske etterforskere ha vært en av de verste morderne i terrorgruppa Abu Nidal, som sto bak attentatet. «En sentral håndlanger mellom 1977 og 1982 – involvert i de fleste av gruppas virksomheter i Europa,» sier et av vitnene Trévidic fant etter års leting.
Midtøsten. Abu Nidal, eller Sabri Khalil al-Banna, var opprinnelig en politisk palestinsk leder og grunnlegger av «Fatah – det revolusjonære rådet», mer kjent som ANO (Abu Nidal-organisasjonen). Han kjempet for et fritt Palestina, men tippet over i ren …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal