Bestill sommerutgaven her

«Norske myndigheter mangler ryggrad»

Situasjonen i Jemen er bekymringsfull. Likevel selger Norge fremdeles våpen til partene. «Jeg er sjokkert over omfanget av alvorlige overtramp begått av stridende parter,» sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en nylig rapport om barn og væpnet konflikt. 

[ntsu_row]

[ntsu_column size=”3/5″]Jemen har sett en dramatisk økning i alvorlige overtramp mot barn etter at den Saudi-ledede intervensjonen startet i mars 2015, ifølge FNs rapport. Av barna som har blitt drept eller alvorlig skadet i krigshandlinger, står den Saudi-ledede koalisjonen ansvarlig for 60 prosent, mens Houthi-opprørerne står for 20 prosent, mener FN. Den Saudi-ledede koalisjonen, som også består av De forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar og andre, står oppført blant parter som dreper og lemlester barn, og som angriper skoler og sykehus. Likevel får land i koalisjonen fortsette å kjøpe norske våpen.

Økt våpeneksport til koalisjonen. Ny Tid var den første norske avisen som omtalte at norsk salg av ammunisjon til De forente arabiske emirater fortsatte etter at krigen brøt ut og helt frem til januar i år. Emiratene deltar i krigen i Jemen med både bombefly og bakkestyrker.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
tori.aarseth@gmail.com
Aarseth er statsviter, og fast journalist i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte