«Norske myndigheter mangler ryggrad»


Situasjonen i Jemen er bekymringsfull. Likevel selger Norge fremdeles våpen til partene. «Jeg er sjokkert over omfanget av alvorlige overtramp begått av stridende parter,» sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en nylig rapport om barn og væpnet konflikt. 

Aarseth er statsviter, og fast journalist i Ny Tid.
Email: tori.aarseth@gmail.com
Publisert: 18. august 2016

[ntsu_row]

[ntsu_column size=»3/5″]Jemen har sett en dramatisk økning i alvorlige overtramp mot barn etter at den Saudi-ledede intervensjonen startet i mars 2015, ifølge FNs rapport. Av barna som har blitt drept eller alvorlig skadet i krigshandlinger, står den Saudi-ledede koalisjonen ansvarlig for 60 prosent, mens Houthi-opprørerne står for 20 prosent, mener FN. Den Saudi-ledede koalisjonen, som også består av De forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar og andre, står oppført blant parter som dreper og lemlester barn, og som angriper skoler og sykehus. Likevel får land i koalisjonen fortsette å kjøpe norske våpen.

Økt våpeneksport til koalisjonen. Ny Tid var …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal