Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

«Norske myndigheter mangler ryggrad»

Situasjonen i Jemen er bekymringsfull. Likevel selger Norge fremdeles våpen til partene. «Jeg er sjokkert over omfanget av alvorlige overtramp begått av stridende parter,» sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en nylig rapport om barn og væpnet konflikt. 

[ntsu_row]

[ntsu_column size=”3/5″]Jemen har sett en dramatisk økning i alvorlige overtramp mot barn etter at den Saudi-ledede intervensjonen startet i mars 2015, ifølge FNs rapport. Av barna som har blitt drept eller alvorlig skadet i krigshandlinger, står den Saudi-ledede koalisjonen ansvarlig for 60 prosent, mens Houthi-opprørerne står for 20 prosent, mener FN. Den Saudi-ledede koalisjonen, som også består av De forente arabiske emirater, Kuwait, Qatar og andre, står oppført blant parter som dreper og lemlester barn, og som angriper skoler og sykehus. Likevel får land i koalisjonen fortsette å kjøpe norske våpen.

Økt våpeneksport til koalisjonen. Ny Tid var den første norske avisen som omtalte at norsk salg av ammunisjon til De forente arabiske emirater fortsatte etter at krigen brøt ut og helt frem til januar i år. Emiratene deltar i krigen i Jemen med både bombefly og bakkestyrker.
. . .

- annonse -

Kjære leser. Du har i dag lese noen frie artikler. Kom evt. tilbake om et par dager for flere. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

tori.aarseth@gmail.com
Aarseth er statsviter, og fast journalist i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Alle mot alle

FLYKTNINGER: Samholdet pulveriseres, alle tenker bare på å klare seg selv, overleve, rive til seg en ekstra matbit, en plass i matkøen eller telefonkøen.

Mange norske konservative vil nikke anerkjennende til Burke

EN DOBBELTBIOGRAFI: Siden 1950-tallet har Burkes ideer fått en renessanse. Motstand mot rasjonalisme og ateisme står sterkt hos de 40–50 millioner evangelisk kristne amerikanerne.

En landbrugsklynge – et topmoderne industrielt kompleks

MAD: Problemet er adgangen til mad. Alle skal spise for at leve. Skal vi spise, må vi købe. For at købe, må vi arbejde. Vi spiser, fordøjer, og skider.

Dydens diktatur

KINA: Kinas kommunistparti praler i dag med, at det er i stand til at genkende enhver af landets 1.4 milliarder borgere inden for få sekunder. Europa må finde alternativer til den stigende polarisering mellem Kina og USA.

Protest kan koste deg livet

HONDURAS: Nina Lakhanis farlige søken etter sannheten bak drapet på miljøaktivisten Berta Cáceres ender opp i flere spørsmål enn svar.

Det kulturelle bindemiddelet

ROMAN: DeLillo iscenesetter en slags allmenn, paranoid tilstand, en mistenksomhet som har global rekkevidde.