Grusomhetens teater

Norges styrkeprøve

Norge er kjent for god integrering. Likevel må vi brette opp ermene nå.

Regjeringspartiet FrP, med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i spissen, har markert seg med en røff og usympatisk retorikk i møte med den økte innvandringen til Norge. Utsagn fra Listhaug som «godhetstyranniet rir det norske samfunnet som en mare», «asylsøkere skal ikke bli båret inn i Norge på gullstol» og «de må yte, ikke bare nyte» er kontraproduktive i den kritiske tiden vi nå står midt oppe i. Det skaper politisk splittelse og uro i folket.
Det hjelper lite at Erna Solberg holdt en utmerket nyttårstale i en sindig og inkluderende tone, når det er Listhaugs utspill som får desidert mest oppmerksomhet i mediene og dermed også påvirker opinionen mest. Det toppet seg da Oslo FrP nylig vedtok forslag om lukkede mottak og avskaffelse av alle former for permanent opphold for asylsøkere. Dette er en skremmende og destruktiv utvikling i norsk innvandringspolitikk, som vil få fatale følger for vår integreringspolitikk hvis det får gjennomslag.

Norge kan integrering. Norge er faktisk i verdenstoppen på integrering. I den internasjonale undersøkelsen Migrant Integration Policy Index (MIPEX) fra 2015, kommer Norge på fjerdeplass etter Canada, Finland og New Zealand når det gjelder . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Du vil kanskje også like