Norge rundt med Berit Ås

80-årsjubilanten Berit Ås gir seg ikke. Fra søndag bærer det Norge rundt på foredragsturné.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).
[jubilant] Sosialpsykologen, forskeren, feministen og politikeren Berit Ås fylte 80 år torsdag 10. april. Hun sier til Ny Tid at hun er forbauset over all oppmerksomheten hun har fått i det siste. Det er mye mer enn det hun hadde forventet og hun er glad og setter pris på det.

– Jeg har fått så mye av dette samfunnet gjennom utdannelse og arbeidet jeg har fått utført, derfor tenkte jeg å levere noe tilbake ved å arrangere en foredragsrunde som heter «Norge rundt med Berit Ås», sier hun.

Ås forteller at det er i alt tolv foredrag hun skal holde rundt omkring i Norge. De første fire er så langt planlagt. Først ut er en Matiné på Gamle Logen søndag 13. april hvor hun stiller spørsmålet: «Kvinner som har tenkt – finnes de?».

Boka Ild fra Asker. Et portrett av Berit Ås av Ebba Haslund utgis i forbindelse med 80-årsdagen. Ny Tid lurer på hva Ås synes om den.

– Jeg har lest boka. Det handler jo ikke om hele mitt liv, men jeg synes at den er god. Ebba har vært flink, sier hun.

Både Berit Ås og Ebba Haslund skal besøke flere bokhandlere i forbindelse med lanseringen av boka. 24. april skal hun blant annet besøke bokhandelen Tronsmo.

Fødselsdagen startet med Frokost-tv på NRK, fulgt av besøk på bokkafeen på Norli sammen med venninnen Ebba Haslund. Kvelden endte sammen med Norsk kvinnefagsforening.

---
DEL