Norge – en klima-superhelt?

Hurra! Norge lover å kutte utslippene av klimagasser! Det er en seier for miljøet at vi har satt oss et stort og bra klima-mål. Og jo fortere vi starter på arbeidet, jo bedre! 16. februar sa miljøvernminister Knut Arild Hareide at Norge skal bli et lavutslippssamfunn, og målet er å redusere utslippene av klimagasser med […]
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 01.03.2005

Hurra! Norge lover å kutte utslippene av klimagasser! Det er en seier for miljøet at vi har satt oss et stort og bra klima-mål. Og jo fortere vi starter på arbeidet, jo bedre!

16. februar sa miljøvernminister Knut Arild Hareide at Norge skal bli et lavutslippssamfunn, og målet er å redusere utslippene av klimagasser med 50-80% innen 2050. La oss brette opp ermene og starte på jobben med en gang!

Klimaendringene er det mest omfattende og urettferdige problemet verden står overfor. Mens det først og fremst er rike land som Norge som står for utslippene, er det den fattige delen av verden som rammes hardest. FNs klimaeksperter sier at endringene allerede er i gang, og at vi må kutte utslippene med 60-80%. Da må vi kutte utslippene nå, ikke vente i ti, tjue eller femti år.

La oss sette oss ambisiøse mål ikke bare for 2050, men også for 2020, og 2005! Knut Arild kan jo for eksempel starte med å stanse planene om forurensende gasskraftverk, og nye store oljefelt i Barentshavet? For å bli en ekte superhelt må man handle, ikke bare legge store planer.

Kommentarer