Norge må si nei til å bidra militært i Persiabukta

NEI TIL USA: Antikrigs-Initiativet ber Regjeringen si nei til forespørselen fra USA om å bidra militært til krisen i Persiabukta.

Gitte Sætre
Sætre er styreleder i Antikrigs-Initiativet.
Email: antikrigsinitiativet@gmail.com
Publisert: 01.09.2019

Etslikt bidrag vil ikke være en del av en løsning, men tvert imot kunne eskalerekonflikten betraktelig og øke risikoen for full krig. Siden Storbritanniasluttet seg til den USA-ledede aksjonen 5. august, er den separate britiskehenvendelsen ikke lenger aktuell.

Konfliktenmellom USA og Iran startet ikke i år, men går mange tiår tilbake. Vi må ikke laoss manipulere av nyhetsmeldinger om påstått iransk aggresjon.Trump-administrasjonen sa opp atomavtalen med Iran i 2018 og beskylder Iran forå ville utvikle atomvåpen. Disse påstandene er det ikke belegg for; tvert imothar internasjonale observatører sagt at Iran har etterkommet vilkårene iatomavtalen fullt ut.

«Bevis».


… OBS. teksten fortsetter …
Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Gratis prøve
Kommentarer