Norge og krigen i Jemen


Uten at folk i Norge er klar over det, godkjenner norske politikere salg av våpen og ammunisjon til undertrykkende diktaturer som systematisk dreper sivile i Jemen. 

 

Da jeg kom til Norge, så jeg umiddelbart hvor bra og fantastisk det norske samfunnet er. Selv om Norge er et lite land, har det funnet en måte å posisjonere seg på globalt. Norsk utdanning, helse, jordbruk, natur og miljøpolitikk har gjort det enklere for mennesker å bo og trives her. Norge er ikke et perfekt land, men har mye bra for seg som mange andre land kan lære av. Jeg har alltid ønsket å promotere det norske eksempelet i den arabiske verden, og ikke minst i den siste republikken i Persiabukten, der jeg er født og oppvokst: Jemen. Når folk spør meg hvorfor jeg bor i Norge, svarer jeg enkelt og greit: kjærlighet, og at jeg ble gift med en norsk mann. Da krigen i Jemen startet i mars 2015, ble livet mitt snudd opp ned. Jeg bodde i fredelige Norge, mens far, mor og resten av familien levde under bomberegnet. Hver gang jeg ringte og telefonene virket, hørte jeg lyden av nedslag og glass som knuste i huset vårt. Sosiale medier, som en gang ble brukt til å formidle den arabiske vårens ånd og våre ambisjoner som ungdom, ble et mareritt å være på. Hver gang jeg går inn på Facebook eller Twitter, kommer det frem nyheter om krigen og hvordan både den humanitære og politiske situasjonen har forverret seg for folket i Jemen.

Fredsnasjonen Norge selger militært utstyr til Saudi-Arabia som dreper sivile i Jemen, og Saudi-Arabia blir samtidig valgt til leder av FNs menneskerettighets-råd frem til 2019.

Våpensalg. Det som en gang var skolen min og stedet der jeg utvikle meg som menneske, er bombet av saudierne. …

- annonse -

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte