Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED HUWAIS

Norge og krigen i Jemen


Uten at folk i Norge er klar over det, godkjenner norske politikere salg av våpen og ammunisjon til undertrykkende diktaturer som systematisk dreper sivile i Jemen. 

Email: wojoud2007@yahoo.com
Publisert: 2017-02-16

 

Da jeg kom til Norge, så jeg umiddelbart hvor bra og fantastisk det norske samfunnet er. Selv om Norge er et lite land, har det funnet en måte å posisjonere seg på globalt. Norsk utdanning, helse, jordbruk, natur og miljøpolitikk har gjort det enklere for mennesker å bo og trives her. Norge er ikke et perfekt land, men har mye bra for seg som mange andre land kan lære av. Jeg har alltid ønsket å promotere det norske eksempelet i den arabiske verden, og ikke minst i den siste republikken i Persiabukten, der jeg er født og oppvokst: Jemen. Når folk spør meg hvorfor jeg bor i Norge, svarer jeg enkelt og greit: kjærlighet, og at jeg ble gift med en norsk mann. Da krigen i Jemen startet i mars 2015, ble livet mitt snudd opp ned. Jeg bodde i fredelige Norge, mens far, mor og resten av familien levde under bomberegnet. Hver gang jeg ringte og telefonene virket, hørte jeg lyden av nedslag og glass som knuste i huset vårt. Sosiale medier, som en gang ble brukt til å …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal