«Norge hjelper diktatorene»


«Trist, men ikke overraskende,» sier Wojoud Mejalli, prisvinnende aktivist og journalist fra Jemen om det norske våpensalget.

Aarseth er statsviter, og fast journalist i Ny Tid.
Email: tori.aarseth@gmail.com
Publisert: 2016-04-14

«Det er forferdelig i Jemen akkurat nå,» forteller Mejalli til Ny Tid. Hun var aktiv under den arabiske våren, og har fått Bjørnsonprisen for sitt arbeid som menneskerettsaktivist. Selv bor hun i Norge og er gift med en norsk journalist, men hele familien hennes er igjen i Jemen. «Folk har ikke vann og elektrisitet, og man hører bombene sånn at det er vanskelig å sove. Saudi-Arabia og koalisjonen bomber grunnleggende fasiliteter som fabrikker, skoler og sykehus.»
Familien hennes gjør sitt beste for å ha et normalt liv midt i krigens kaos. Broren til Mejalli har valgt å fortsette studiene ved universitetet, selv om det er farlig. «Jeg vil heller dø mens jeg studerer enn å dø mens jeg bare sitter og venter på at flyene skal bombe meg,» har han sagt til søsteren.
«Det er skammelig og trist, men det er ikke overraskende at Norge gjør dette,» sier Mejalli når hun får vite at Norge fremdeles eksporterer våpen til De forente arabiske emirater. «Norge gir …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal