Bestill sommerutgaven her

«Norge hjelper diktatorene»

«Trist, men ikke overraskende,» sier Wojoud Mejalli, prisvinnende aktivist og journalist fra Jemen om det norske våpensalget.

«Det er forferdelig i Jemen akkurat nå,» forteller Mejalli til Ny Tid. Hun var aktiv under den arabiske våren, og har fått Bjørnsonprisen for sitt arbeid som menneskerettsaktivist. Selv bor hun i Norge og er gift med en norsk journalist, men hele familien hennes er igjen i Jemen. «Folk har ikke vann og elektrisitet, og man hører bombene sånn at det er vanskelig å sove. Saudi-Arabia og koalisjonen bomber grunnleggende fasiliteter som fabrikker, skoler og sykehus.»
Familien hennes gjør sitt beste for å ha et normalt liv midt i krigens kaos. Broren til Mejalli har valgt å fortsette studiene ved universitetet, selv om det er farlig.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
tori.aarseth@gmail.com
Aarseth er statsviter, og fast journalist i Ny Tid.

1 kommentar

 1. Disse ble nominert til Nobels fredspris:
  Hitler
  Mussolini
  Stalin

  De to førstnevnte regnes som to av historiens største tyranner, mens Stalin regnes som tyrann av de fleste, eller når det er politisk gunstig – litt etter den geopolitiske situasjonen.

  Henry Kissinger, som er mest kjent for sin involvering i Vietnam, ble ikke bare nominert, men fikk også tildelt prisen. På samme tid ble en ledende figur i Vietnam ved navn Lê Đức Thọ også nominert, men han takket nei da han mente det gjenstod mye arbeid før freden var sikret.

  Nobels fredspris bør depolitiseres fortere enn svint eller avvikles. At én massemorder eller krigsherre mottar prisen er én for mye.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

UtØya / 22. JULI: Etter min oppfatning kunne politiet ha fått panikkJeg fraktet 24 sønderslagne, sjokkskadede ungdommer i sikkerhet til fastlandet fra Utøya. Flere ganger førte jeg båten ut til dette helvete på jord. Hvor var politiet?
22. juli / Generasjon Utøya (av Aslaug Holm, …)Utøya som arnested for gryende partitilknytning: Denne generasjonen lar seg fortsatt ikke kneble.
22. juli / Arven etter 22. juli (av Tommy Gulliksen)Tommy Gulliksens andre dokumentar om 22. juli viser en sårbarhet som er både reflekterende, undrende og oppriktig ærlig.
Kronikk / Strålevernets «anerkjente» institusjonerOverser myndighetene forskning på feltet strålevern? Eksempelvis skader av AMS-målernes pulsing – eller skader fra svake elektromagnetiske felt, som mobilstråling?
Kina / François Jullien’s Unexeptional Thought (av Arne de Boever)Via sinologen François Jullien avdekker Arne de Boever blinde flekker, farlige fordommer og avgjørende mentalitetsforskjeller i møtet mellom øst og vest.
Handke / Mein Tag im anderen Land (av Peter Handke)Et eviggyldig spenningsforhold mellom enkeltmennesket og fellesskapet. Har Peter Handke med alderen gradvis gitt avkall på raseriet?
Nato / Til NATOs disposisjon Under NATO-øvelsen Good Heart var «fienden» streikende arbeidere og navngitte norske organisasjoner.
Orientering nr. 22 1971 / Pariserkommunen ble modell og inspirasjon for sosialister fra Marx til våre dager: Vi bringer her annen del av Einhart Lorenz’ artikkel om Pariserkommunen.
Frihet / Jeder Mensch (av Ferdinand von Schirach)Ferdinand von Schirach vil inspirere til en modernisering av det demokratiske systemet.
Fotobok / Å holde sammen helt inn i livets høstEnkelte fotografier i denne boken oppleves som nådeløse, til tross for at fotograferingen er gjort blant venner.
Oslo-avtalen / Oslo (av Bartlett Sher, …)Den eskalerte konflikten mellom Israel og palestinerne minner oss igjen om at Oslo-avtalen i 1993 ikke førte til fred. Og dermed føles HBO-filmen Oslo nærmest som naiv eskapisme.
Samtaler med lysets hastigheter. Konstruksjonen av det digitale dødsriket. (av Ole Sverre Olsen)Zuckerberg legger frem visjonene for det 21. århundre, bør du følge oppmerksomt med på hva som er det konkrete innholdet i det de presenterer av teknologi, forsket frem i laboratoriene i Silicon Valley.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte