Bestill høstutgaven her

Nordmenn er også mennesker, og korrupsjon er ikke en sjelden, eksotisk eller pinlig sykdom. Det er like vanlig som en forkjølelse.

Jeg har etterforsket korrupsjon og bedrageri i over 20 år, og brukt halvparten av tiden i Norge. 

For en som eier 100 000 kroner, vil et tap på to prosent kanskje ikke være av nevneverdig betydning. Har du derimot 5000 kroner, vil et tap på 2000 kroner merkes godt.
Organisasjonen Transparency International har i en årrekke vært en ledende, uavhengig stemme mot korrupsjon. Når vi utarbeider tabeller over landene i verden med minst og mest korrupsjon, kommer Norge alltid godt ut. Dette har vært tilfelle helt siden de første «Corruption Perception»-tabellene ble lansert. Land som Angola – et oljerikt afrikansk land der norske interesser stadig øker – havner som forventet langt ned på listen. Slike resultater kan kanskje skape et inntrykk av at hver enkelt av Angolas 24 millioner innbyggere er mer korrupt enn de rundt fem millioner enkeltpersonene i Norge, til tross for at bruttonasjonalproduktet – som indikerer hvor mye hvert enkelt individ «bidrar» til landets økonomi – er rundt 17 ganger høyere i . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

nigel.iyer@septiagroup.com
Teatermann og korrupsjonsjeger

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte