Nista er sikra – hva med miljøet?


Valgkampen har stort sett bestått av taktisk kjekling og marginale løfter om at folk som har det smellfett fra før skal få det enda bedre, mener Rasmus Hansson i WWF.

Nordlandsforskning har i en rapport de har utarbeidet på oppdrag fra Verdens Naturfond (WWF) konkludert med at verdiskapningen av fisk og turisme i Nord-Norge er mye større enn olje. Riksmedia synes slike undersøkelser er uinteressante.

Daglig leder for organisasjonen Fremtiden i våre hender (FIVH), Arild Hermstad, mener at det har hevet seg en trang himmel over valgkampen.

– Alle vil øke den rekordhøye norske velstanden, alle vil bedre skolen, øke barnehageutbyggingen, bedre forholdene for de eldre, de yngre, de enslige og for barnefamiliene. Likevel krangler partitoppene. Det er ikke alltid lett å skjønne hvorfor. Er virkelig den norske politiske debatten redusert til en diskusjon om kontantstøtten og kjønnsnøytrale ekteskap, spør Arild Hermstad.

Han mener at det ville økt den politiske interessen hvis de politiske partiene og deres valgkamp hevet blikket litt utover Norges grenser, og innover i fremtiden.

– Hvor har det blitt av miljøpolitikken, Kyotoavtalen, vernepolitikken eller hva med Norges rolle i verden – i FN og andre steder der vi kan påvirke? Det hadde vært bra om fokus kunne ligget der i stedet for å snevre horisonten inn til et spørsmål om vår egen pensjon, mener Hermstad.

– Klimaendringene kan komme til å feie alle pensjonsprognoser overende. Hvorfor diskuteres ikke den enorme og vedvarende veksten i våre CO2-utslipp? Hvorfor vil ingen snakke om FNs ferske miljørapport som slo fast at vi er i ferd med å ødelegge 60 prosent av økosystemene på Jorden, spør Arild Hermstad og gir noe av svaret selv.< ...

- Advertisement -

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

EnglishJapaneseNorwegianSpanish