Nista er sikra – hva med miljøet?


Valgkampen har stort sett bestått av taktisk kjekling og marginale løfter om at folk som har det smellfett fra før skal få det enda bedre, mener Rasmus Hansson i WWF.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2005-09-07

Nordlandsforskning har i en rapport de har utarbeidet på oppdrag fra Verdens Naturfond (WWF) konkludert med at verdiskapningen av fisk og turisme i Nord-Norge er mye større enn olje. Riksmedia synes slike undersøkelser er uinteressante.

Daglig leder for organisasjonen Fremtiden i våre hender (FIVH), Arild Hermstad, mener at det har hevet seg en trang himmel over valgkampen.

– Alle vil øke den rekordhøye norske velstanden, alle vil bedre skolen, øke barnehageutbyggingen, bedre forholdene for de eldre, de yngre, de enslige og for barnefamiliene. Likevel krangler partitoppene. Det er ikke alltid lett å skjønne hvorfor. Er virkelig den norske politiske debatten redusert til en diskusjon om kontantstøtten og kjønnsnøytrale ekteskap, spør Arild Hermstad.

Han mener at det ville økt den politiske interessen hvis de politiske partiene og deres valgkamp hevet blikket litt utover Norges grenser, og innover i fremtiden.

– Hvor har det blitt av …

Abonnement kr 195 kvartal

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn