Nei betyr nei

VOLDTEKT: Mithu Sanyal har skrevet Rape: From Lucretia to #MeToo i etterdønningene av #MeToo, der voldtekt er en av kampsakene for feminismen og fortsatt en del av nyhetsbildet.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2019-10-01
        Rape: From Lucretia to #MeToo
Forfatter: Mithu Sanyal
Verso Storbritannia, USA

Den tyske journalisten og forfatteren Mithu Sanyal (f. 1971) skriver tankevekkende om voldtekts- kulturen gjennom tidene i Rape: From Lucretia to

En av de tidligste formene for samhold mellom menn handlet om
å gruppevoldta en kvinne.

Dessverre ender voldtekt i enkelte tilfeller fremdeles med selvmord, om ikke med drap begått av gjerningsmannen eller familiemedlemmer (såkalte æresdrap). Dersom voldtekt ikke resulterer i en biologisk død, blir det uansett forbundet med en symbolsk død som følger «offeret» gjennom hele livet.

I en av de eldste babylonske lovsamlingene, Hammurabis lover fra 1754 f.Kr., blir voldtekt ansett som tyveri av jomfrudommen. Begrepet «rape» på engelsk ble opprinnelig brukt om generelt tyveri, som det tyske «Raub» (å robbe/stjele på norsk).

Da antivoldtektsaktivisten Amber Amour ble voldtatt, skrev hun dette om følelsene sine på Instagram: «I have all …

Kjære leser. Du har lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


       

Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.