NATOs trusler stanser ikke IS


Etter stadig flere terrorangrep i Europa mener NATO og Vesten at mer maktbruk er veien å gå. Det tyder på liten forståelse for hvordan organisasjoner som IS fungerer.

Email: lysestoe@online.no
Publisert: 2017-08-18

Mai 2017: Bilder fra Manchester går over tv-skjermen. 22 drepte, flere skadd for livet. Folk er fortvilte. Mange er redde. Igjen blir vi påminnet terroren i Paris, i Berlin, i Brüssel. I løpet av få år har flere hundre personer i den vestlige verden blitt ofre for terrorkampanjen til IS. Hvor kommer det neste terrorangrepet? Kan Europa overhodet beskytte seg mot denne galskapen? Svaret fra våre toppolitikere kom på NATOs toppmøte i Brüssel torsdag 25. mai. Ved minnesmerket for ofrene fra Twin Towers erklærte våre politiske ledere at Vesten må rustes opp militært. Nå vil også NATO-alliansen slutte seg til krigen mot IS.
Hva slags historie manes nå frem av våre politiske ledere? Historien om en fanatisk bevegelse, IS, med røtter i islam – som hater demokrati og de «vantro», som vil ødelegge Vesten. Bare maktbruk kan beskytte oss mot dette. Vi er mektige og rike. Vi har verdens sterkeste militærmakt. Vi kan «knuse dem», for å bruke president Trumps …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal