Prosecuting Evil The Extraordinary World of Ben Ferencz Regissør Barry Avrich

Når sannheten overgår fantasien


RETTFERDIGHET Den stadig sprudlende og briljante jusprofessoren Ben Ferencz – som snart runder 100 – er det tiltalende temaet i Avrichs dokumentar.

Glassman er professor II ved Ryerson University, redaktør for det kanadiske dokumentarfilmmagasinet POV og filmkritiker.
Email: marc.glassman@ryerson.ca
Publisert: 2019-08-31
Prosecuting Evil The Extraordinary World of Ben Ferencz
Regissør: Barry Avrich
(Canada)

Den kanadiske regissør-veteranen Barry Avrichs nye dokumentar Prosecuting Evil: the Extraordinary World of Ben Ferencz er en annerledes holocaust-film: Denne har en lykkelig slutt. I begynnelsen av tjueårene var Ferencz vitne til etterspillet til noen av de verste grusomhetene som ble begått i det 20. århundre, da nazistenes utrydningsleirer ble frigjort i andre verdenskrigs siste dager. Jødiske Ferencz, som kom fra et fattig hjem i Manhattans Hell’s Kitchen-område, fikk stipend for å studere på juridisk fakultet ved Harvard. Han var glad for å delta i en krig som ødela nazistene, en innsats som ble rundet av med et arbeid om …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal