What You Gonna Do When the World’s on Fire? Regissør Roberto Minervini

Når landet ditt er mot deg


SVARTE PANTERE: Robert Minervinis nye dokumentarfilm skildrer borgerrettsløse mennesker i New Orleans og deres kamp for å overleve i et land som tilsynelatende har sviktet dem.

Velin er kanadisk regissør og journalist.
Email: velinraconte@googlemail.com
Publisert: 2019-11-14
What You Gonna Do When the World’s on Fire?
Regisør: Roberto Minervini
(USA, Frankrike, Italia)

Du kan trygt la svart-hvitt-film og beskjeden lyddesign utfolde seg, la karakterene langsomt vise hvem de er – gi deg selv tid til å tenke og undres, for du merker at kameramannens eget blikk er oppmerksomt – og han forhaster seg ikke. Også redigereren er sjenerøs med tiden: Det tar tid før du er sikker på at du befinner deg i New Orleans, tid før noens navn blir uttalt, og tid før du merker at denne filmen kan vise frykt og sinne – uten å bli en sint film.

What You Gonna Do When the World’s on Fire? ble tatt opp i 2017. Trump hadde nettopp overtatt presidentembetet. En stund var det ingenting annet enn antall afroamerikanere skutt og drept av politiet som opptok deler av samfunnet. Filmen prøver ikke å gjenskape raseriet. I stedet viser den oss hvordan disse ferske mordene gjenoppliver en frykt som strekker seg to hundre år tilbake i tid, og at oppmerksomhet ikke er nok til å få en slutt på undertrykkelse, eller lindre smerten folk har båret på et …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal