MEDIA

Når du kjenner noen som kjenner noen

Thor Halvorssens OFF og Human Rights Foundation har blitt sterkt angrepet for å mangle kredibilitet. Halvorssen mener media skaper ‘fakta’, og angriper en rekke norske journalister som forherliger venstresiden i Venezuela.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid
Email: truls@nytid.no
Publisert: 2017-06-15

Siden Thor Halvorssen har blitt kritisert i norske medier for å holde seg i de rikes kretser og således ha en avhengighet til visse sponsorer, spør jeg ham hvor pengene til hans virksomhet kommer fra: «Helt greit at du spør om dét. Min farfar slo seg stort opp i Venezuela ved å importere slik som Siemens, Ericsson, vaskemaskiner og telefoner til millioner av mennesker i denne oljestaten. Han døde da min far var ung, og etterlot seg en stor formue, som min fraskilte mor og jeg fikk en stor andel av. Jeg har bygget opp fond fra teknologiske investeringer, samt fra filmer jeg har tjent på å lage. Jeg har ingen ‘merkelige’ penger, og ingenting å skjule.»

Klassekampen kritiserte Halvorssen i 2010 for å drive med «hemmelig finansiering», og mistenkte ham for å være «assosiert med høyresiden i USA.»

Vi konfronterer derfor Halvorssen med flere av påstandene og forsidene han ble til del. Spesielt Klassekampen og Manifest, samt Electronic Intifada (Max Blumenthal, prisbelønt journalist), tatt tak i hvordan Halvorssen har fått finansiert Oslo Freedom Forum. Hvorfor har de valgt dette fokuset fremfor å se på hva konferansene inneholdt? «Fordi de ikke kan kritisere vårt arbeid. Alt de trengte å gjøre var å skape tvil, uten å bevise noe. For å ødelegge en persons kredibilitet trenger man bare å stille samme spørsmål så mange ganger at folk tror det er noe galt.»

1. I Electronic Intifadas 35 000 tegn lange artikkel om ‘mistenkelige’ Halvorssen blir han angrepet for i studiedagene å ha ledet organisasjonen FIRE (Foundation for Individual Rights in Education) med bakgrunn i kristne kretser. Ifølge Blumenthal var de kristne imot homoseksualitet, da det ble betegnet som synd: «Når det gjelder den evangeliske studentorganisasjonen på University of Massachusetts hvor jeg var valgt inn som leder, dreide det seg om frihet. Men da det skulle velges leder for en studiegruppe som var opptatt av spørsmålet om synd knyttet til homofili, var en kandidat homoseksuell og ble avvist. Han tok det som et rasistisk argument! Skulle eksempelvis en svart rettighetsgruppe som ikke ville ha en hvit leder, bli kalt rasistisk?»

Halvorssen blir altså angrepet for å være imot homoseksuelle: «Det interessante med folk som angriper meg, er at de gjør det uten faktisk å vite at jeg er ‘gay’».

Abonnement halvår kr 450

2. Hans venn og tidligere Paypal-gründer Peter Thiel, som støttet Halvorssen med rundt en halv million …

Kjære leser. Du har lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.