Bestill høstutgaven her

Myndighetene mener de ikke gjorde feil

Både UDI og Politiets utlendingsenhet sier at de aldri har sett legeerklæringen der det sto at Mithel Ghaneem ikke burde sendes ut. Politiet sier at de har fulgt rutinene. 

I bunken av dokumenter fra tiden i Norge har Qais Ghaneem en kvittering som viser at han sendte et brev fra Posten Norge den 25.03.2012. Myndighetene på sin side sier at de aldri har sett legeerklæringen. I det interne notatet fra Politiets utlendingsenhet (PU) datert mai 2012, står det imidlertid at politiet var var klar over Mithel Ghaneems helsesituasjon, og hadde en lege i bakhånd på grunn av dette:
«Rapportskriver fikk orientering av mottaksleder Erna Ledland om Mithel Ghanims graviditet før koordineringsarbeidet. … Rogaland (politidistrikt red. anm.) fikk beskjed om helsesituasjonen, og under briefing av Leif Rune Salte ved Rogaland politidistrikt som skulle bistå PU, ble det bedt om å ha lege i bakhånd.»

Trakk seg fra intervju. Etter flere avslag gikk PU med på å stille til et videointervju, med forbehold at de ikke ville svare på spørsmål om hvorfor familien måtte kle seg nakne på Trandum . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Øystein Windstad
Tidligere journalist i Ny Tid.

1 kommentar

  1. Det er klart at myndighetene aldri gjør noe galt. Ellers ville de ikke vært noe «myndighet». Men så må vi altså være helt klar over også at tyske myndigheter under Hitler-fascismen heller aldri gjorde noe galt. De gjorde alt etter lovens regler, og sørget faktisk for at allting ble notert og dokumentert behørig, til og med alle de som ble levert inn på konsentrasjonsleirene, og de som ble sluppet ut igjen, gjennom skorsteinen.

    Det er selvfølgelig forskjell mellom systemet den gang, og systemet i dag. Men denne forskjellen handler bare om enn gradering.

    Prinsippene er de samme : Myndighetene har anledning å anvende lover og regler på deg, uansett. At hensynet til mennesket forsvinner, og man bare blir et nummer i arkivet, kommer ut på det samme, nå og den gang.

    Lurer på om jeg like godt skal bytte navn til Tolvnullåttefemti Enogtredvetrefemtre.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte