Mye Moore, litt latter og en stor dose alvor


Hvordan kan en venstreradikal forfatter og filmskaper bli så populær i Amerika?

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2003-02-05

Michael Moore er stor i USA, og i ferd med å nå et norsk publikum med sin bitende samfunnskritikk i “Bowling for Columbine” som går på kino nå. Men hva er han? Politisk aktivist? Journalist eller humorist? Og hvordan kan en venstreradikal forfatter og filmskaper bli så populær i Amerika?

Michael Moore er ingen lettvekter. Det vil si: Han er korpulent. Et ektefødt barn av McDonalds, slik han ser det selv. Om ikke white-trash, så heller ikke langt unna. Og det er egen livsstil han frykter mest, ikke et drapsforsøk fra ytterste høyre eller fra medlemmer av National Rifle Assosiation, selv om man kanskje skulle tro det motsatte etter å ha sett hans siste dokumentarfilm Bowling for Columbine.

Filmen er nemlig et rasende oppgjør med amerikansk våpenkultur og amerikansk hang til aggresjon, også utenrikspolitisk – hvor filmskaperen bruker et tjuvtriks eller to, tar noen journalistiske snarveier, men likevel, eller kanskje nettopp derfor, lander med …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal