Mulla-hysteriet

Denne uken kom «mulla Krekar», eller Najmuddin Faraj-Ahmad, som han egentlig heter, tilbake til Norge. Nederland har, trolig med god grunn, avvist et udokumentert jordansk krav om utlevering, et krav som muligens kom etter press fra USA. Nyheten om at USA ønsker Krekar utlevert er nå dementert, men det må være klart at Norge, dersom […]

Ny Tid

Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter.
(Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Denne uken kom «mulla Krekar», eller Najmuddin Faraj-Ahmad, som han egentlig heter, tilbake til Norge. Nederland har, trolig med god grunn, avvist et udokumentert jordansk krav om utlevering, et krav som muligens kom etter press fra USA. Nyheten om at USA ønsker Krekar utlevert er nå dementert, men det må være klart at Norge, dersom USA senere fremmer et krav, ikke kan utlevere ham dit. USAs krenking av menneskerettighetene til fangene på Guantanamo-basen, og deres bruk av dødsstraff er til hinder for dette.

Vi føler ikke noe behov for å ta Faraj-Ahmad eller hans organisasjon Ansar al-Islam i forsvar. Mye tyder på at organisasjonen slåss for en styringsform i kurdiske områder som befolkningen ikke er tjent med, og at den gjør det med midler som ikke er akseptable.

Derimot må vi insistere på at Najmuddin Faraj-Ahmad får en rettferdig behandling av politiet, rettsvesenet, UDI og politikerne. Så langt har det ikke vært tilfelle. Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) har lagt seg på en tolkning av forbudet mot militære forbund som er så meningsløs at statsadvokat Lasse Qvigstad måtte sette foten ned. Ansar al-Islam driver en i utgangspunktet legitim væpnet kamp mot et regime Norge og våre allierte er i ferd med selv å gå til krig mot. Dersom det kan dokumenteres at Faraj-Ahmad har deltatt i bruk av illegitime virkemidler i denne kampen, skal vi hilse en rettsforfølgelse i Norge velkommen. Så langt har PST ikke tatt ut siktelse eller tiltale på dette punkt. Så langt er han å betrakte som uskyldig.

UDI og Kommunaldepartementet vurderer nå å kaste Faraj-Ahmad ut av landet, fordi han skal være en «fare for rikets sikkerhet». Det er og blir uhørt at man kan fatte en administrativ avgjørelse om dette. Dersom departementet mener at han utgjør en fare, bør de be påtalemyndighetene se på saken.

Aller verst er Frp-leder Carl I. Hagen som den ene dagen kritiserer politikerkolleger for forhåndsdømming i Tønne-saken, og den andre dagen slår fast at Najmuddin Faraj-Ahmad er en «terrorist» som bør kastes ut av landet. Klarere forhåndsdømming skal man lete lenge etter. Men at det nettopp er Hagen som tillater seg slik språkbruk er vi ikke det minste overrasket over.

---
DEL

Legg igjen et svar