Den eneste mulige formen for verdighet

Children are not Afraid of Death, Children are Afraid of Ghosts. Regi: Rong Guang Rong

Children are not Afraid of Death, Children are Afraid of Ghosts.
Regissør: Rong Guang Rong
()


Historien om fire søskens tragiske selvmord handler dypest sett om fattigdommen på den kinesiske landsbygda.

I 2015 skal fire søsken i alderen fem til tretten år ha begått selvmord i en landsby i den avsidesliggende Guizhou-provinsen i Kina. Selvmordene har aldri blitt fullstendig oppklart, men fikk bred dekning i internasjonal presse (for eksempel The Guardian, CBS og Al Jazeera) så vel som av China Daily, landets nasjonale engelskspråklige avis. Hendelsen og dekningen av den er utgangspunktet for Rong Guang Rongs film Children are not Afraid of Death, Children are Afraid of Ghosts. Den internasjonale filmfestivalen i Rotterdam, der filmen hadde premiere 28. januar, presenterte den som en dokumentarfilm – men det er den altså ikke, noe forteksten korrigerer ved i klartekst å si at historien er ren fiksjon. Ingen må forvente noen slags sannhet i form av reportasje, rekonstruksjon eller vitneutsagn her – filmen er snarere en sammensatt utforskning av hendelsen og konteksten rundt den, og en konfrontasjon med filmskaperens egen fortid, minner og erfaringer som barn og som far.

De forlatte barna må klare seg selv uten å være forberedt på å takle verden der ute.

Forlatt. Rong utforsker både det fysiske og det sosioøkonomiske miljøet der dramaet fant sted. Filmen starter med en lang takning av den fjerntliggende landsbyen der dramaet fant sted en sen natt, og denne scenen går igjen flere ganger. Regissøren utforsker også den grønne landsbygda på dagtid – kornåkrene, høydedragene og de smale veiene.

Den mer samfunnsorienterte utforskningen fokuserer på fattigdommen blant landsbybeboerne; fraværende foreldre som …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -
willemienwsanders@gmail.com
Sanders er kritiker, bosatt i Rotterdam.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte